Kritika

2006.06.16. 12:59 321

Nem írok közhelyt hozzá, de akkor is, ettől élőbb és mélyebb kritikát azt hiszem, nem nagyon lehetne kitalálni, rendezni, írni. Olyan fokú őszinteség van ebben a kis videóban, amit nagyon nehéz mesterségesen megteremteni, s csak az ahhoz igazán értő alkotók sajátja. Ez egy performansz, egy univerzális leírást adó kritika a teremtett valóságunkról, arról a képről, ideálról, emberről, amit a profitoriantált szolgáltatásipar termelt ki, mintegy mellékhatásként. Láthatjuk, milyen fogyasztókká formálhatnak minket ösztönös igényeink a tudatosság hiányával, hogyan alakítják mindennapjainkat piacról érkező impressziók a kisebb, vagy nemlétező ellenállás irányába, s hogyan lesz a személyiségünk végül egyetlen nagy kétségek nélküli befogadni vágyás a meglévő szórakoztatóipari infrastruktúra számára kis költségek mellett előállítható úgynevezett termékek irányába.
És ez csak egy olvasat.

1 komment · 1 trackback

Címkék: kritika szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrend.blog.hu/api/trackback/id/tr2610505

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2006.07.19. 22:23:18

kár, hogy bizonytalan a szám, mert ha félévente-évente ismételni lehetne a műsort, egyfajta trendet tudnánk kimutatni statisztikai eszközökkel

de azért így is hibátlan, köszönjük
süti beállítások módosítása