a "tartalom közvetítése" (és pownce)

2007.06.28. 08:26 321

Az internet, a föld ellaposodása ugye a kommunikációs technológiák, a tervezett, értett közlések rendszeréről szól. Olyan világ ez, amelyben a siker nem csak a tartalmon, hanem a tartalom közvetítésén is múlik. Ugyanakkor a "tartalom közvetítése", mint kommunikációs aktus nem önmagában formai kérdés, hiszen a tartalomnak is függvénye. Létrejön vagy létrejött egy új minőség tartalom és forma határán, a "tartalom közvetítése" (tekintsük ezt szintézisnek és várjuk a kihívást).

Az áradatban úgy tűnik sikerrel dugta ki fejét Kevin Rose és csapata. Kevin Rose afféle webceleb, aki 30 éves korára számos webkettes sikerrel hívta fel magára a figyelmet (digg, diggnation, revision3), s most további bloggerekkel (Leah Culver, Daniel Burka) elindítja a Pownce nevűt (ami egy twitter-like megosztós dolog lesz, nyilván zaklatom majd vele a barátaimat). Amit érdekes megfigyelnünk, hogy gyakorlatilag egy nap alatt sikerült elterjednie a techszférában a hírnek.

Vagyis a következő figyelhető meg: a weben a kommunikáció centrumokba sűrűsödik, mivel 1) az értéket a sokkattintás, a sokérdeklődés jelent - erről szól a digg -, 2) néhány forrás rendelkezik komoly hitelességgel. A többi platformon - blogoszférában, techmagazinokban, emailokban, akárhol - mindenki átvesz, kiegészít, hozzáteszi a véleményét-értékelését, de alapvetően ugyanazt publikálja (ezt csinálom én most itt, hogy messzebb ne menjünk). Ha erős üzeneted van, amit jól fogalmaztál meg és átviszi a lényeget, akkor győztél. Más esetben érdemes újra próbálkozni. A Prownce sikere nem csak arról fog szólni, hogy jó-e a szolgáltatás, hanem arról is, hogy a zárt alfatesztelés -> betatesztelés(meghívásos) -> beta(publik) -> kész szolgáltatás bevezetési láncban ott van Kevin Rose, ott a TechCrunch, az összestöbbi, meg arról, hogy ott vannak a felhasználók, akik továbbviszik és építik. MLM-like.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing blog magazin gondolat branding

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrend.blog.hu/api/trackback/id/tr85107519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása