Közterületi reklám Sao Paoloban: BETILTVA

2007.06.20. 08:28 321

Gilberto Kassab, a brazíliai Sao Paolo polgármestere megelégelte azt a "vizuális szennyezést", ami a város lakóit éri, ezért átnyomott egy "Tiszta Város" elnevezésű programot. A némileg tán lepopulistázható akció érvrendszere: a kintlévő 8.000 billboard nagyrésze illegális. Egy 11 milliós városban nehéz eldönteni, nagyon nehéz, hogy most akkor mi a legális és mi nem, úgyhogy betiltottuk az egészet. Ez legalább világos. A városi önkormányzat maga bontatta le a táblákat, napi kábé 100at, amit Kassab számos helyszíni szemlével súlyosbított (nem, nem pr, érdekli, hogy jól megy-e a bontás....).

Az esetben minden benne van, ami az egyszeri politikus - látványos eredmény - információs társadalom - felelőtlen hirdető tengelyen elképzelhető. Elsőre persze azt gondoljuk, hogy anyád, de másodikra talán azt, hogy ok, tényleg sok az okádék reklám, de azért ez egy műfaj és legitim, mert mutatni kell magad. Meg azt is gondoljuk, hogy az a politikus, aki maga kimegy hegeszteni, az sokkal inkább van elfoglalva magával, mint a választóival, de ugyanakkor azt is, hogy ok, de azért valahogy el kell mondanom, hogy mit csinálok, mert ha nem mondom el, nem tudnak róla, vagyis nem csinálok semmit (heidegger óta legalábbis biztosan).

Leginkább pedig azt gondoljuk, hogy aki el akarja adni a termékét, az lesz szives legitim, a közhatóságok - mint az polgárok meghosszabbított keze, ugye, és/vagy polgárok által legitimált célú-programú közhatalom-gyakorlók - meg a szektor etikai normái szerint eljárni, fizetett, engedélyezett felületre kitenni az autót meg a tusfürdőt. Mert aki nem így tesz, az mindenkinek az üzletét rontja, megbüntetni meg ugye azt lehet, ami van, vagyis egy létező, bejegyzett, valóban a székhelyén működő társaságot, s nem a tegnapalapítottam-postafiók100 típusú céget meg az utánfutóra állított táblát (mert ha elviszi az önkori az utánfutómat, akkor perlek bazdmeg).

Mellesleg ha kinyitjuk fülünk, hazánkban is látni-hallani, hogy az okos politikusban felmerül az igény. És legyen bár az ötlet bármilyen is tartalmilag, a célt értjük: ne legyen minden szarral összeragasztva a város, vizuális környezetszennyezés. Én magam azt kell mondjam, megértem (még ha engem konkréten nem is zavarnak ezek a cuccok).

források:
Tony de Marco helyi művész flickr galériája a sao paolo-i bontásról
a Business Week írása ugyanerről a sao paoloi bontásról

1 komment

Címkék: marketing politika szemle őrület

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrend.blog.hu/api/trackback/id/tr51102282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palostrend · http://palostrend.hu 2009.11.08. 18:15:12

Joav Blum cionista ISTEN és SZŰZLÁNYGYILKOS...

ártatlannak nevezte magát a hazai zsidólapok hasábjain.
A sukorói ARMAGEDDON - King's City kapcsán született négy ügyészségi óvás és a projekt alapjául szolgáló csereszerződést kifogásoló számvevőszéki jelentéstervezet kapcsán a Zsidó Világkongresszus izraeli alelnöke úgy artikulált, hogy: a beruházásban nemzetközileg "elismert" (Közutálatnak örvendő!!!) üzletemberek vesznek részt, akik soha nem adnák a nevüket ingatlanspekulációhoz.
Nem ám, mert...
...mert a sukorói műbalhé csupáncsak a NAGY OKTÓBERI SZOCIONISTA FORRADALOM előkészülete de ugyanakkor már a szeptemberi ZSIDÓFESZTIVÁL alattomos felvezetője!!!

Joav Blum elraccsolta még azt is, hogy meg van győződve arról, hogy a King's City felépül, és 2014 táján már vendégeket is fogad.
Nem szólt azonban arról, hogy az októberre felszított MAGYAR-CIGÁNY összecsapások több ezer halálos áldozatot követelő vérontásában a háborút kirobbantó ZSIDÓ TERRORISTÁK miként is akarnak majd az akkor már vérben és füstben szenvedő MAGYAR ŐSLAKOSSÁG körében továbbra is "élni"!
...mert, hogy a SÁTÁN NÉPE itt MAGYARORSZÁGON akar sokasodni és élősködni az ŐSLAKOSOKON! arról az átverés elmúlt 20 éve a VÉRES VALÓSÁG és BIZONYÍTÉK!!!

...Blumnak pedig az ilyen előrehaladott magyarországi ZSIDÓ TERRORNAK HATÁSAIT és EREDMÉNYEIT megtapasztalva minden oka megvan az önbizalomra, másrészt a soron következő Zsidesz-kormány és Viktor... Viktor LIKUD sem fog szembeszállni vele, hiszen a cionista világuralomra törekvésnek nemhogy részei már, mint mozgató rugói!
Hiba persze itt is lehet és kerülhet a Mátrixba.

...de ahhoz a Jobbik kell; - és a választásokon eleddig soha sem szavazó 40%-os MAGYAR RADIKÁLIS HAZAFI, akiket mindezidáig a szocionista zsidó elnyomók, valljuk be, hatásosan tarthattak úgy kordában mint kenyéren és vízen.

...de pechükre MONTE CRISTO GRÓFJAI mindig a VÉGÉN NEVETNEK!!!...:))
süti beállítások módosítása