Zenékkel ismerkedés

2006.12.03. 16:39 321

Az utóbbi napokban két új zenei élményt is lekönyveltem.
Joey Calderazzo ft. The Transform Quintett
Egy kedves ismerős hatására péntek este elmentünk a fentiek koncerjére. Joey Calderazzo - mint azóta kiderült számomra - korunk egyik legnagyobb jazz-zongoristája, szólóban, csapatban, plafonon, falon, éjjel és nappal az egyik legismertebb zongorista a szcénában. A TTQ - korábban Tropical Transform Quintett, jelen állás szerint The Transform Quintett - koncertjeire már régóta járunk, fentebb hivatkozott ismerős által került látótérbe a csapat, és azóta minden harmadik-negyedik koncert megtekintésre került. Lehet leszedni tőlük valamiket, ajánlom is, instrumentális experimental meg nemtommilyen jazz, nagyon jó. Komplex, de még élvezhető - semmi elitizmus. A koncert maga nagyon rendben volt, a Millenáris/Jövő Háza Teátrum amúgy is elég jó koncertterem, s még ha a hangosítás béna is volt egy kicsit, élmény szinten rendben volt az este. J. C. a talált fotókhoz képest kicsit felszedett az utóbbi időben, de egy amerikai mindig amerikai marad - kicsit nagyképű, de vidám és szerethető. a harmadik sorban meg végképp.

Dream Theater - Scenes from a memory (1999) és
Dream Theater - Train of Tought (2003)

A Dream Theater, mint jelenség, mint fontos zenekar már korábban is a látóterembe került, akkoriban azonban megmaradtam a Six Degrees of Inner Turbulence c. albumuknál, akkor is leginkább az albumnyitó Glass Prison című opusznál. Most azonban sikerült hozzájutni a fenti két albumhoz, amelyeket továbbiak követnek majd. Sűrű, nehéz zene ez, amolyen modern komoly, amilyet egy olyan zenekartól várni szokás, amelynek többsége a Berklee School of Musicban sajátította el a pengetést/dobolást/egyebet. Az első korong, a Scenes from a memory a DT első konceptalbuma, egy korábbi szám, az 1993ban megjelent Images and Words albumon kijött Metropolis Plt 1. második része. Története nehezen felfejthető, úgyhogy ezzel nem is próbálkoznék, a lényege, hogy egy meditatív utazásról beszélünk. Az első track tulajdonképp egy meditációs átvezetés - "gondolj a legszebb helyre, ahol életedben voltál...ismét ott vagy...most 10től számolok visszafelé..." -, aztán kilenc színen keresztül eljutunk mindenféle érdekes helyre, világba, érzésbe.  A második lemez, mint utóbb kiderült számomra, a DT leggitár- és zúzáscentrikusabb albuma már nem koncept, hanem progresszív kirakatbeverés, ahol a fémzene nagy toposzai mind felvonulnak - lázadunk, feláldozunk, apának/istennek hódolunk, meghalunk, ilyesmi. Egy kivételtől eltekintve hét percnél rövidebb nóta nemigen van, s mindegyik track olyan sűrű, mintha a nirvana összes produktumát egyetlen számban játszanánk el. Élményképp érdemes a youtubeon szétnézni, vannak egész jó koncertfelvételek odafent.

1 komment · 2 trackback

Címkék: blog zene ego kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrend.blog.hu/api/trackback/id/tr2820776

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.Heelspalace.com 2018.03.19. 08:34:05

What to eat at cheeseburger in paradise when dieting - Dell precision m6500 turn on bluetooth

Trackback: bridal high Heels 2018.01.12. 17:51:24

descargar adobe flash player para nokia c3 - Norco and ambien

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palostrend · http://palostrend.hu 2010.03.30. 18:33:26

A Bilderberg farok lemetszése: MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!!!

Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt (2010.04.11-én!) ez mindenkinek kötelező: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!

... piti cionrabszolgák a MÁV-on és az OTP-n keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
A századik zsarolás...Választáskor...
Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

ISTEN KORONÁJÁRA!!!
...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
MINDÖRÖKRE!!!

...és, hogy 1 JOBBIK VILÁGRA SZAVAZHASSANAK.

Szíves örömest tudatjuk, hogy a Rise Against - Prayer of the Refugee számát feldolgoztuk és, hogy ezentúl a Pálos Trend formációtól ez a szám a zsidó terror hangoskönyveként, Ördögűző címmel fog futni a video megosztókon.
Ja!
...ha netalántán szinkronicitást vélnének felfedezni a zsidók palesztín mészárlása és a magyarországi zsidók és zsidóbérencek magyar népességírtása között, akkor az még "véletlenül" sem a "véletlen" műve...
Mintsem inkább a SÁTÁN NÉPÉNEK ISTEN és SZŰZLEÁNYGYILKOS MIBENLÉTE, hiszen GYILKOLNI "SZÜLETTEK" és feláldozni...MÁSOKAT.

Szeretettel: a magyar Pálos Trend
süti beállítások módosítása