egzisztencia

2006.06.06. 08:59 321

Van azért abban valami különös - nevezzük szorongásra érdemesnek -, ahogy az ember kinyitja a wiwet néhány nap után, s valódi kíváncsiságot érez aziránt, hogy vajon lesz e visszaigazolatlan kapcsolata, avagy sem. Végül is a hazai népesség 3,5 %nak megfelelő kapcsolati pont van a rendszerben, ezek közel 23 millió kapcsolódást jelentenek, vagyis valaha létezett kapcsolatot. Ez persze jórészt emlék és kis arányban élő kapcsolódás, vagyis - mellékesen - megállapíthatjuk, hogy az iwiw a jórészt a múltról szól.
Tehát emberek jelenét határozza meg a lelkesedés saját emlékeik virtuális felelevenítése iránt, nem létező, nem élő, nem valóságos kapcsolatok iránt. És ami még frusztrálóbb, hogy tulajdonképp három kattintással újra működhet a kapcsolat, újra élhet a dolog, és csak rajtad múlik. Vagyis az egyetlen akadály a végtelen szabadságban Te vagy, az önkéntelen korlát, a teljesítőképesség-béli határ.
Ebből is látszik, hogy az információ társadalma rendkívüli perspektívákat jelent az egzisztencialista gondolkodásnak.

Szólj hozzá!

Címkék: gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrend.blog.hu/api/trackback/id/tr410163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása